Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzás fánk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg élesztő
    • 5 ek. cukor
    • 3 dl tej
    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7-10 tenyérnyi bodzavirág(mérettől függően)
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben cukorral felfutatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. A maradék cukrot a vajjal, sóval és a tojások sárgájával összedolgozzuk. Megmossuk a bodzát és lecsipegetjük a virágokat. A virágokat a tésztába dagasztjuk, majd a kétszeresére kelesztjük. Nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Forró olajban mindkét oldalát átsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá