Bodzás fánk recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- 5 ek. cukor
- 3 dl tej
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 7-10 tenyérnyi bodzavirág(mérettől függően)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfutatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. A maradék cukrot a vajjal, sóval és a tojások sárgájával összedolgozzuk. Megmossuk a bodzát és lecsipegetjük a virágokat. A virágokat a tésztába dagasztjuk, majd a kétszeresére kelesztjük. Nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Forró olajban mindkét oldalát átsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.