Bodzás fánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő
  • 5 ek. cukor
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 7-10 tenyérnyi bodzavirág(mérettől függően)
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben cukorral felfutatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. A maradék cukrot a vajjal, sóval és a tojások sárgájával összedolgozzuk. Megmossuk a bodzát és lecsipegetjük a virágokat. A virágokat a tésztába dagasztjuk, majd a kétszeresére kelesztjük. Nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Forró olajban mindkét oldalát átsütjük.