Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas szerelemkalács recept

Fahéjas szerelemkalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 0,5 kk só
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 5 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kisodorjuk hüvelykujjnyi vastagra. A két végét csigaszerűen feltekerjük, majd az alsó részét átvágjuk és a két szálat összetekerjük, a végét összecsípjük.

    Sütőpapíros tepsibe tesszük az elkészült kalácsokat, majd 30 percig kelesztjük.

    A cukrot összekeverjük a fahéjjal. A tojást felverjük, a megkelt kalácsokat lekenjük vele, majd megszórjuk a fahéjas cukorral.

    180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Fázisfotók a készítésről megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá