Fahéjas szerelemkalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 kk só
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 egész tojás

Tetejére:

  • 1 kisebb tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kisodorjuk hüvelykujjnyi vastagra. A két végét csigaszerűen feltekerjük, majd az alsó részét átvágjuk és a két szálat összetekerjük, a végét összecsípjük.

Sütőpapíros tepsibe tesszük az elkészült kalácsokat, majd 30 percig kelesztjük.

A cukrot összekeverjük a fahéjjal. A tojást felverjük, a megkelt kalácsokat lekenjük vele, majd megszórjuk a fahéjas cukorral.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Fázisfotók a készítésről megtekinthetők a blogon.