Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas fánk karika recept

Fahéjas fánk karika
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2 evőkanál porcukor
    • csipetnyi só
    • 45 dkg liszt
    • 0,5 teáskanál fahéj
    • 1 csomag szárított vagy 2,5 dkg friss élesztő

    Valamint:

    • olaj a sütéshez
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál fahéj

    Elkészítése:
    Az élesztőt kevés tejben egy kis cukorral felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe mélyedést csinálok, beleöntöm a felfutott élesztős tejet, majd a többi hozzávalót. Az összegyúrt tésztát kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztem. Ezután kinyújtom a tésztát kb. 1-2 cm vastagra, majd köröket szaggatok belőle (én pohárral szoktam), a közepét kis átmérőjű pohárral lyukasztom ki. A tésztát letakarom, majd megint fél óráig pihentetem.

    Forró olajban sütöm ki, majd miután lecsöpögött az olaj, a kész fánkokat 3 evőkanál cukor és 1 evőkanál fahéj keverékében megforgatom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá