Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas és cukros paprikás csiga recept

Fahéjas és cukros paprikás csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg liszt
    • 1 csomag élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg zsír
    • 1 citrom reszelt héja
    • 20 dkg cukor
    • vaníliás cukor
    • pici tej
    • fél csomag fahéj
    • őrölt csemege paprika

    Elkészítése:

    Egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, egy csipet sót, a 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a zsírt, a tojást és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen kelesztjük, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik fele fahéjas lesz, a másik paprikás. Kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra.

    Rákanalazzuk a tölteléket. A fahéjat összekeverjük annyi cukorral, hogy édes legyen. A pirospaprikával ugyanígy járunk el. Miután rákanalaztuk a tölteléket feltekerjük, 1-1,5 cm vastagra szeleteljük, és kizsírozott kilisztezett tepsibe rakosgatjuk. Körülbelül fél óra alatt sül meg.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá