Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas csigák recept

Fahéjas csigák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 25-28 darabhoz:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 evőkanál cukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2,5 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

    A töltelékhez:

    • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
    • 2 csapott evőkanál őrölt fahéj
    • 15 dkg porcukor

    A tetejére:

    • 2 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb egy órát meleg helyen kelesztjük.

    A tésztát 3-4 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.

    Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás, cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá