Fahéjas csigák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 25-28 darabhoz:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

A töltelékhez:

  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 2 csapott evőkanál őrölt fahéj
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb egy órát meleg helyen kelesztjük.

A tésztát 3-4 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás, cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!