Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas csiga recept

Fahéjas csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 0,5 kk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2,3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 ek méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 8 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 2 ek olaj
    • 3 ek cukor
    • 1 ek őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt és megszórjuk 1 evőkanál cukorral, hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk némi liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
    Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, a tojás sárgáját, a margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, lefedve kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a cukrot elkeverjük a fahéjjal.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, kb 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. Lekenjük olajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral. A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük. Egy éles késsel hüvelykujjnyi vastag szeleteket vágunk. Két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, majd a tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.

    A sütőt előmelegítjük. A csigákat letakarva hagyjuk kb 20 percet kelni. Előmelegített sütőben 170 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    Tipp:

    Egyszerű, egy pohár tejjel remek reggeli, de kirándulásra, strandolásra is kiváló útravaló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá