Epres képviselő fánk recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 2 dl víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
Krémhez:
- 30 dkg eper
- 10 dkg porcukor
- 3 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Vizet a vajjal cukorral és a sóval felforraljuk.Ha már tapad,hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük amíg a széle rezgőssé nem válik.
Kivesszük a tésztát a lábosból egy hideg tálba pár percet hűlni hagyjuk.Tojásokat hozzáadjuk és tovább keverjük.
Tésztát habzsákba töltjük és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.Ne túl közel legyenek egymáshoz a halmok.
180 fokon sütjük 15-20 percig majd 15-20 percig 160 fokon.
Süteményeket kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
Epret összeturmixoljuk , megszórjuk a cukorral és kikeverjük.
Tejszínt kemény habbá verjük és beledolgozzuk a habfixálót.
Epret összeforgatjuk a tejszínhabbal.
Kihűlt fánk tetejét levágjuk,üregeket eperkrémmel megtöltjük és a levágott kalapját ráhelyezzük.
Tetejét porcukorral meghintjük.