Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres képviselő fánk recept

Epres képviselő fánk
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg vaj
    • 2 dl víz
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 teáskanál só

    Krémhez:

    • 30 dkg eper
    • 10 dkg porcukor
    • 3 dl tejszín
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    Vizet a vajjal cukorral és a sóval felforraljuk.Ha már tapad,hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük amíg a széle rezgőssé nem válik.

    Kivesszük a tésztát a lábosból egy hideg tálba pár percet hűlni hagyjuk.Tojásokat hozzáadjuk és tovább keverjük.

    Tésztát habzsákba töltjük és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.Ne túl közel legyenek egymáshoz a halmok.

    180 fokon sütjük 15-20 percig majd 15-20 percig 160 fokon.

    Süteményeket kivesszük és hagyjuk kihűlni.

    A krém elkészítése:

    Epret összeturmixoljuk , megszórjuk a cukorral és kikeverjük.

    Tejszínt kemény habbá verjük és beledolgozzuk a habfixálót.

    Epret összeforgatjuk a tejszínhabbal.

    Kihűlt fánk tetejét levágjuk,üregeket eperkrémmel megtöltjük és a levágott kalapját ráhelyezzük.

    Tetejét porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá