Egyszerű hókifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 1 kis doboz tejföl (150 g)
- 40 dkg liszt
- csipet só
Töltelék:
- lekvár
- dió
- mák
Forgatáshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tésztát összegyúrjuk az alapanyagokból, majd nyújtsuk fél cm vékonyra.
Pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki, majd tölteléket teszünk a közepére. Ráhajtjuk az egyik felét a másikra és az oldalát lenyomkodjuk.
Zsírozott vagy sütőpapírral fedett, 180 fokra előmelegített tepsiben rövid ideig sütjük. A kifliket nem kell megkenni semmivel.
Akkor van kész, mikor nagyobbak és keményebbek lesznek.
Fontos, hogy még melegen porcukorba forgassuk őket.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.