Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán túrós bukta recept

Duplán túrós bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2,5 dl tej
    • 0,5 dl kefir
    • 25 dkg túró
    • 0,8 dl étolaj
    • 60 dkg liszt
    • 4 evőkanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő

    A töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 1 citrom
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 evőkanál búzadara

    Csorgatáshoz:

    • 3-4 dkg csokoládé
    • 1-2 csepp étolaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom. A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefirt, az olajat, a megkelt élesztőt, majd a lisztet és jól kidagasztom (ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet). A tésztát kelesztőtálba teszem, fedelével lezárom és duplájára kelesztem.

    Míg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat összekeverem krémes állagúvá.

    A megkelt tésztát kinyújtom 3-4 mm-re, téglalapokat vágok belőle, majd a közepére teszem a túrótölteléket, feltekerem, megnyomkodom a két végét és buktákat formázok belőle.

    A 23*38 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelem, a buktákat szorosan egymás mellé sorakoztatom és még 20 percig letakarva, meleg helyen kelesztem.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 alatt készre sütöm. Amikor megsültek, akkor még kb 10 percig a tepsiben hagyom őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).

    Gőz fölött a csokit felolvasztom, hozzákeverem az étolajat és a buktákra csepegtetem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá