Duplán túrós bukta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl kefir
- 25 dkg túró
- 0,8 dl étolaj
- 60 dkg liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 citrom
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 evőkanál búzadara
Csorgatáshoz:
- 3-4 dkg csokoládé
- 1-2 csepp étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom. A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefirt, az olajat, a megkelt élesztőt, majd a lisztet és jól kidagasztom (ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet). A tésztát kelesztőtálba teszem, fedelével lezárom és duplájára kelesztem.
Míg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat összekeverem krémes állagúvá.
A megkelt tésztát kinyújtom 3-4 mm-re, téglalapokat vágok belőle, majd a közepére teszem a túrótölteléket, feltekerem, megnyomkodom a két végét és buktákat formázok belőle.
A 23*38 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelem, a buktákat szorosan egymás mellé sorakoztatom és még 20 percig letakarva, meleg helyen kelesztem.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 alatt készre sütöm. Amikor megsültek, akkor még kb 10 percig a tepsiben hagyom őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).
Gőz fölött a csokit felolvasztom, hozzákeverem az étolajat és a buktákra csepegtetem.