Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós rózsa briós recept

Diós rózsa briós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg cukor
    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 190 ml tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szűk fél kávéskanál só
    • 3 dkg élesztő

    A korongok lekenéséhez:

    • 3 dkg olvasztott margarin

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek cukrozott dió

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, felfutott élesztőt, tojást, majd végül az olvasztott margarint és fényes, szálas tésztává gyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd kinyújtjuk 2 mm vastagra és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatunk 4*15 korongot.

    5 korongot egymás mellé teszünk. A tetejüket lekenjük olvasztott margarinnal, majd másik 5 korongot teszünk rá, majd ezeket is lekenjük margarinnal. Ennek a tetejére csak 3 korongot teszünk, majd újra lekenjük margarinnal. Az utolsó kettőt kissé egymásra tesszük és összetekerjük, majd a briós közepébe állítjuk. Egy muffin formát kibélelünk papírkapszlival és a tésztát beletesszük. Felvert tojással lekenjük és megszórjuk a cukros dióval.

    A maradék tésztával is így járunk el. 180 fokon szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá