Hozzávalók:
A korongok lekenéséhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, felfutott élesztőt, tojást, majd végül az olvasztott margarint és fényes, szálas tésztává gyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd kinyújtjuk 2 mm vastagra és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatunk 4*15 korongot.
5 korongot egymás mellé teszünk. A tetejüket lekenjük olvasztott margarinnal, majd másik 5 korongot teszünk rá, majd ezeket is lekenjük margarinnal. Ennek a tetejére csak 3 korongot teszünk, majd újra lekenjük margarinnal. Az utolsó kettőt kissé egymásra tesszük és összetekerjük, majd a briós közepébe állítjuk. Egy muffin formát kibélelünk papírkapszlival és a tésztát beletesszük. Felvert tojással lekenjük és megszórjuk a cukros dióval.
A maradék tésztával is így járunk el. 180 fokon szép pirosra sütjük.