Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kalács recept

Diós kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg finomliszt
    • 3 dl langyos tej
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg élesztő
    • csipet só

    A kalács tészta lekenéséhez:

    • baracklekvár

    A töltelékhez:

    • darált dió
    • cukor

    A kalács lekenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplára kelesztjük.

    A tésztát 4 cipóra osztjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekvárral lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk és feltekerjük,mint a bejglit. Mind a négynél így járunk el. Kettőt összetekerünk és kivajazott kalácsformába tesszük. 1/2 órát még hagyjuk kelni, felvert tojással lekenjük és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá