Diós kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só

A kalács tészta lekenéséhez:

  • baracklekvár

A töltelékhez:

  • darált dió
  • cukor

A kalács lekenéséhez:

  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplára kelesztjük.

A tésztát 4 cipóra osztjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekvárral lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk és feltekerjük,mint a bejglit. Mind a négynél így járunk el. Kettőt összetekerünk és kivajazott kalácsformába tesszük. 1/2 órát még hagyjuk kelni, felvert tojással lekenjük és 200 fokon tűpróbáig sütjük.