Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kalács recept

Diós kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 2 tk sütőpor
    • csipet só
    • 22 dkg margarin
    • 22 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 17 dkg tejföl

    A töltelékhez:

    • 10 dkg durvára vágott dió
    • 6 tk kristálycukor
    • 1 tk cukrozatlan kakaópor
    • 1 mk őrölt fahéj

    A fűszeres morzsához:

    • 8 dkg liszt
    • 5 dkg durvára vágott dió
    • 5 dkg hideg margarin
    • 4 tk cukor
    • 1 mk sütőpor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • csipet só

    Elkészítése:
    A lisztet a sütőporral,sóval összekeverjük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat,majd a tejfölt.
    Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
    A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
    A morzsa hozzávalóit is összekeverjük.

    Egy kalács formát szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
    A tésztát 3 részre osztjuk.

    Az első tésztát a forma aljába tesszük,megszórjuk a töltelék felével,majd a következő tésztát tesszük rá,utána megszórjuk a másik fele töltelékkel és befedjük a 3. rész tésztával,tetejére szórjuk a fűszeres morzsát.
    170 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

    Nagyon finom kalács,készítsétek el!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá