Diós kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós kalács

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 22 dkg margarin
  • 22 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 17 dkg tejföl

A töltelékhez:

  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 6 tk kristálycukor
  • 1 tk cukrozatlan kakaópor
  • 1 mk őrölt fahéj

A fűszeres morzsához:

  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg hideg margarin
  • 4 tk cukor
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • csipet só

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral,sóval összekeverjük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat,majd a tejfölt.
Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A morzsa hozzávalóit is összekeverjük.

Egy kalács formát szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát 3 részre osztjuk.

Az első tésztát a forma aljába tesszük,megszórjuk a töltelék felével,majd a következő tésztát tesszük rá,utána megszórjuk a másik fele töltelékkel és befedjük a 3. rész tésztával,tetejére szórjuk a fűszeres morzsát.
170 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Nagyon finom kalács,készítsétek el!