Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós hókifli recept

Diós hókifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • 1 dl tej (langyos)
    • 2 dkg élesztő
    • 1 ek porcukor
    • 1-2 csipet só

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 3 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1,5 dl víz

    Forgatáshoz:

    • kb. 20-25 dkg porcukor
    • 3 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a tejfölt és a porcukrot. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, és beleöntjük a lisztbe. Egy rugalmas, de nem ragacsos tésztává összegyúrjuk. (Nekem még kellett hozzá tennem lisztet, mert nagyon ragadt.)

    Az összegyúrt tésztát letakarjuk, és kb. 20-25 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.

    Töltelék készítése:

    Egy lábosba beleöntjük a vizet, a diót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet folytonos kevergetéssel rövid idő alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni.

    Összeállítás:

    A tésztát elfelezzük. Először az egyik cipót egy lisztezett sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval (7-8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyik körre teszünk a diós krémből, majd feltekerjük, mint a kifliket. A két végét kicsit összecsípjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a megtöltött kifliket, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük (világos színűre).

    Ha már megsültek, akkor még forrón beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.

    Tipp:

    A diótölteléket ízesíthetjük rumaromával, vagy esetleg 1 ek sárgabarack lekvárral is.

    A diós hókifli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 380 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 40 g
    Zsír: 21 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá