Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós fonott és mákos tekert kalács recept

Diós fonott és mákos tekert kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Diós fonott kalács

    • 35 dkg finomliszt
    • 1,5 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 15 dkg darált dió
    • cukor ízlés szerint
    • 1 kisebb citrom reszelt héja

    Mákos tekert kalács

    • 35 dkg finomliszt
    • 1,5 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 15 dkg darált mák
    • cukor ízlés szerint
    • 1 kisebb citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    Diós fonott kalács készítése:

    Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal együtt kidagasztjuk.
    Meleg helyen duplára kelesztjük a tésztát.

    Ha megkelt, 2 részre vágjuk, ovális alakra sodorjuk ki, majd olvasztott vajjal megkenjük, cukrozott dióval megszórjuk, majd feltekerjük.

    A 2 rudat összefonjuk, és egy sütőpapírral bélelt kalács formába helyezzük. Még fél órát meleg helyen kelesztjük, felvert tojással lekenjük. Hideg sütőbe tesszük, így amíg melegszik a sütő, még kel a kalács.

    15 perc után fóliával letakarjuk, mivel gyorsan sül, és nehogy a teteje megégjen. A sütés vége felé tejjel meglocsoljuk, attól lesz foszlós a kalács.

    A kihűlt kalács tetejét fehér olvasztott csokival lecsurgatjuk (elhagyható), majd szeleteljük.

    Mákos tekert kalács készítése:

    Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal kidagasztjuk. Meleg helyen duplára kelesztjük.

    A megkelt tésztát ovális alakra sodorjuk ki, majd olvasztott vajjal megkenjük, cukrozott mákkal megszórjuk, és feltekerjük.

    Egy sütőpapírral bélelt kalács formába helyezzük, és még fél órát meleg helyen kelesztjük. Felvert tojással lekenjük. Hideg sütőbe tesszük, így amíg melegszik a sütő, tud kelni a kalács.

    A sütés 15 perce után fóliával letakarjuk a kalácsot, mivel gyorsan sül, és nehogy a teteje megégjen.

    A sütés vége felé tejjel meglocsoljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá