Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós bukta recept

Diós bukta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dl tej
    • 6 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1 mk só

    Kenéshez:

    • 5 dkg olvasztott margarin

    Locsoláshoz:

    • 1 dl vaníliás cukros tej

    Szóráshoz:

    • vaníliás porcukor

    Töltelékhez:

    • 20 dkg darált dió
    • ízlés szerint kristálycukor
    • citromlé
    • 1 dl tej

    Elkészítése:
    A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyosra melegített 1 dl tejben felfuttatjuk. A tejbe 1 mk cukrot keverünk,az élesztőt elmorzsoljuk benne.
    A lisztben elkeverjük a sót,közepébe mélyedést készítünk,beleütjük a tojás sárgákat és a megkelt élesztőt is hozzáadjuk. A többi tejet megmelegítjük kéz melegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk.
    A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is.
    Duplájára kelesztjük langyos helyen.
    Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kisodorjuk,8×10 cm-es darabokra vágjuk,majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe és összecsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tesibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.
    Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük és még fél órát kelni hagyjuk.
    180 fokra bemelegítjük a sütőt és megsütjük.

    A sütés végén,vaníliás tejjel meglocsoljuk,még 5 percet a sütőben tartjuk, Sütés után deszkára kiborítjuk,de csak tálaláskor szedjük ki a buktáinkat. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. Készíthetjük túrós vagy lekvár töltelékkel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá