Hozzávalók:
Tésztához:
Kenéshez:
Locsoláshoz:
Szóráshoz:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyosra melegített 1 dl tejben felfuttatjuk. A tejbe 1 mk cukrot keverünk,az élesztőt elmorzsoljuk benne.
A lisztben elkeverjük a sót,közepébe mélyedést készítünk,beleütjük a tojás sárgákat és a megkelt élesztőt is hozzáadjuk. A többi tejet megmelegítjük kéz melegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk.
A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is.
Duplájára kelesztjük langyos helyen.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kisodorjuk,8×10 cm-es darabokra vágjuk,majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe és összecsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tesibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.
Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük és még fél órát kelni hagyjuk.
180 fokra bemelegítjük a sütőt és megsütjük.
A sütés végén,vaníliás tejjel meglocsoljuk,még 5 percet a sütőben tartjuk, Sütés után deszkára kiborítjuk,de csak tálaláskor szedjük ki a buktáinkat. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. Készíthetjük túrós vagy lekvár töltelékkel is.