Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darázsfészek recept

Darázsfészek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2,5 dkg élesztő
    • 4 evőkanál cukor
    • 1/2 liter tej
    • 4 tasak vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt egy kávéskanál cukorral kevés langyos tejbe felfuttatjuk. Amikor felfutott a liszthez öntjük ,hozzá tesszük a tojás sárgákat a cukrot és egy csipet sót meglangyosított tejbe feloldunk és az élesztős liszthez öntjük és jól megdagasztjuk, majd letakarva félretesszük kelni.

    Amíg kel a tésztánk a vajat (margarint) kikavarjuk a porcukorral. Kb 20 perc kelés után a tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra kb 60×60 nagyságúra, és megkenjük a cukros vajjal.2 rudat sodrunk belőle amit 2 cm -es darabokra vágunk, és egymás mellé rakjuk a tepsibe. meleg helyen letakarva 1 órán át pihentetjük.

    Amíg kel a tésztánk előmelegítjük a sütőt 180 fokra. ha jól megkeltek betesszük a sütőbe kb 35-40 percre amíg szép arany sárgára sül. Ha megsült 1 dl tejbe feloldunk 4 db vaníliás cukrot ás jól meglocsoljuk és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe.

    Tipp:

    Ha lágy a tészta pótolhatjuk lisztel vagy ha túl kemény tehetünk tejet hozzá. A vajba kavarhatunk diót, kakaót ízlés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá