Darázsfészek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 evőkanál cukor
  • 1/2 liter tej
  • 4 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

Az élesztőt egy kávéskanál cukorral kevés langyos tejbe felfuttatjuk. Amikor felfutott a liszthez öntjük ,hozzá tesszük a tojás sárgákat a cukrot és egy csipet sót meglangyosított tejbe feloldunk és az élesztős liszthez öntjük és jól megdagasztjuk, majd letakarva félretesszük kelni.

Amíg kel a tésztánk a vajat (margarint) kikavarjuk a porcukorral. Kb 20 perc kelés után a tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra kb 60×60 nagyságúra, és megkenjük a cukros vajjal.2 rudat sodrunk belőle amit 2 cm -es darabokra vágunk, és egymás mellé rakjuk a tepsibe. meleg helyen letakarva 1 órán át pihentetjük.

Amíg kel a tésztánk előmelegítjük a sütőt 180 fokra. ha jól megkeltek betesszük a sütőbe kb 35-40 percre amíg szép arany sárgára sül. Ha megsült 1 dl tejbe feloldunk 4 db vaníliás cukrot ás jól meglocsoljuk és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe.

Tipp:

Ha lágy a tészta pótolhatjuk lisztel vagy ha túl kemény tehetünk tejet hozzá. A vajba kavarhatunk diót, kakaót ízlés szerint.