Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darás rétes recept

Darás  rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta (2 rúdhoz):

    • 1/2 kg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg zsír
    • 1 pohár tejföl (175 g)
    • kb 3,5 dl tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 evőkanál cukor
    • pici só

    Töltelék:

    • 3 dl búzadara
    • 175 g tejföl
    • 5 evőkanál cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A darát a tejföllel elkeverjük, a tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük, majd az összes hozzávalóval óvatosan összekeverjük és végül a kinyújtott tésztára egyenletesen eloszlatjuk.

    Az élesztőt langyos tej egy részében felfuttatjuk, a liszt közepébe tesszük a megkelt élesztőt. A maradék langyos tejbe keverjük a cukrot, a sót, csapott evőkanál zsírt és a felvert tojásokat, majd összeverjük. A megmaradt langyos tejjel, tejföllel simára dagasztjuk, gyengébbre, mint más kelt tésztát. Mikor már szép hólyagos a tészta, lisztezett deszkára öntjük, 2 cipót formázunk, tetejüket langyos zsírral megkenjük és 35-40 percig pihentetjük meleg helyen, egy műanyag tállal letakarva.

    Egy abroszt liszttel megszórunk és a tésztát olvasztott zsírral lespriccelve, alá nyúlunk és amilyen vékonyra tudjuk kinyújtjuk. Tejföllel elszórtan meglocsoljuk, ezután helyezzük rá a tölteléket. A felcsavarása két oldalról abrosz segítségével történik.
    Egy-egy rudat ketté vágtam és úgy helyeztem a tepsibe. A végét összecsíptem, hogy ki ne folyjon a töltelék. Így lett 4 rúd darás rétesünk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe téve langyos zsírral megkenjük és minimum fél órát pihentetjük, végül 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral hintve fogyasszuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá