Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Daramorzsa recept

Daramorzsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1/4 l búzadara
    • 1/4 l rétesliszt
    • 1/2 l tej
    • 10 dkg mazsola
    • ½ db citrom héja
    • 10 dkg margarin
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tálaláshoz:

    • ízlés szerint: porcukor és lekvár

    Elkészítése:

    A darát, a lisztet, a tejet, a sót, a mazsolát, a citromhéjat habverővel összekeverjük és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon.
    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd előbb a tojás sárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is.
    A margarint egy nagy serpenyőben felforrósítjuk és beleöntjük a masszát, fedőt teszünk rá.
    Megvárjuk, amíg a massza alja arany barnára sül, tovább sütjük,vastagabb aranysárga kéreg képződik az alján.
    Ezután 4 felé választjuk, átfordítjuk majd folyamatosan kevergetve,(egy nagy villával) addig sütjük, amíg morzsákra esik szét.
    Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá