Daramorzsa

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Daramorzsa

Hozzávalók:

  • 1/4 l búzadara
  • 1/4 l rétesliszt
  • 1/2 l tej
  • 10 dkg mazsola
  • ½ db citrom héja
  • 10 dkg margarin
  • 4 db tojás

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint: porcukor és lekvár

Elkészítése:

A darát, a lisztet, a tejet, a sót, a mazsolát, a citromhéjat habverővel összekeverjük és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd előbb a tojás sárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is.
A margarint egy nagy serpenyőben felforrósítjuk és beleöntjük a masszát, fedőt teszünk rá.
Megvárjuk, amíg a massza alja arany barnára sül, tovább sütjük,vastagabb aranysárga kéreg képződik az alján.
Ezután 4 felé választjuk, átfordítjuk majd folyamatosan kevergetve,(egy nagy villával) addig sütjük, amíg morzsákra esik szét.
Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.