Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukros-fahéjas rúd pudingosan recept

Cukros-fahéjas rúd pudingosan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 300 g liszt
    • fél tk só
    • 1 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 g puha vaj

    Felfuttatáshoz:

    • 1,5 dl tej
    • fél ek cukor
    • 15 g élesztő

    Töltelék:

    • 20 g vaníliás pudingpor
    • 1 ek cukor
    • 1,5 dl tej
    • 25 g puha vaj
    • fél citrom reszelt héja

    Kenéshez:

    • 1 ek vaj
    • 2,5 ek cukor
    • fél ek fahéj

    Szóráshoz:

    • cukor

    Elkészítése:

    Tészta:

    Kelesztő edényben a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval. Mélyedést képzünk a közepébe, amibe öntjük az olvasztott vajat, tojást és a felfuttatott élesztőt, majd lágy tésztává dagasszuk. Meleg helyen 45 percig kelesztjük.

    Töltelék:

    Amíg kel a tészta, elkészítjük: A tejben elkeverjük a cukrot, pudingport, majd sűrűre főzzük a citrom reszelt héjával. Teljesen kihűtjük és habosra verjük a puha, hideg vajjal.

    A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, a darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük.  Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, megkenjük a töltelékkel,  majd a másik végétől kezdve feltekerjük.

    A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, majd letakarva, meleg helyen ismét 45 percen keresztül pihentetjük. Majd előmelegített sütőben megsütjük.

    Míg sülnek megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a cukrot és a fahéjat.

    A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük fahéjas-vajjal, majd meghempergetjük cukorban.

    Rácsra tesszük hűlni őket.

    Sütési hőfok / idő / mód: 170°C / 15 perc / alul-felül sütés

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá