Hozzávalók:
Tészta:
Felfuttatáshoz:
Töltelék:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítése:
Tészta:
Kelesztő edényben a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval. Mélyedést képzünk a közepébe, amibe öntjük az olvasztott vajat, tojást és a felfuttatott élesztőt, majd lágy tésztává dagasszuk. Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
Töltelék:
Amíg kel a tészta, elkészítjük: A tejben elkeverjük a cukrot, pudingport, majd sűrűre főzzük a citrom reszelt héjával. Teljesen kihűtjük és habosra verjük a puha, hideg vajjal.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, a darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, megkenjük a töltelékkel, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, majd letakarva, meleg helyen ismét 45 percen keresztül pihentetjük. Majd előmelegített sütőben megsütjük.
Míg sülnek megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a cukrot és a fahéjat.
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük fahéjas-vajjal, majd meghempergetjük cukorban.
Rácsra tesszük hűlni őket.
Sütési hőfok / idő / mód: 170°C / 15 perc / alul-felül sütés