Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csöröge recept

Csöröge
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • nagy csipet só
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg zsír
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 nagy ek tejföl
    • olaj bőven a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, legvégül a cukrot. A zsírt elmorzsoljuk benne, majd a hozzáadjuk a két tojást és végül fokozatosan adagoljuk a tejfölt, közben könnyű tésztát gyúrunk belőle.

    Olajat forrósítunk egy nagyobb edényben.

    A tésztát lisztezett felületen kb 4 mm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Egy lisztbe mártott derelyevágóval egyforma méretű rombuszokat vágunk, amiknek a közepébe kb. 3 cm hosszú vágást ejtünk. A vágáson keresztül átfordítjuk a csöröge egyik sarkát.

    Ha már elég forró az olaj, akkor a csörögéket többször megforgatva közepestől kicsit kisebb lángon szép világos barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Porcukorral meghintve és lekvárral kínáljuk.

    Tipp:

    A sütéskor figyelni kell az olaj megfelelő forróságára. Ha nagy lángon sütjük, hamar megéghet, ha kis lángon, nagyon megszívja magát olajjal. Érdemes közben többször megforgatni.

    Finom, omlós édesség lett, a saját készítésű sárgabaracklekvár nem hiányozhat mellőle :-)

    24 db lett a fenti tésztából.

    A készítésről további képek megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá