Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-szilvalekváros bukta recept

Csokis-szilvalekváros bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • kb 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 7,5 dkg margarin
    • pici só
    • 1 citrom reszelt héja

    A bukták kenéséhez:

    • 7,5 dkg olvasztott margarin

    A töltelékhez:

    • 1 cs csokis ízű pudingpor
    • 2 dl tej
    • 20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )

    Elkészítése:

    A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.

    A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.

    Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis-lekvárt teszünk egy teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

    Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral szórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá