Csokis-szilvalekváros bukta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • kb 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • pici só
  • 1 citrom reszelt héja

A bukták kenéséhez:

  • 7,5 dkg olvasztott margarin

A töltelékhez:

  • 1 cs csokis ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )

Elkészítése:

A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.

A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.

Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis-lekvárt teszünk egy teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral szórva tálaljuk.