Hozzávalók:
Tésztához:
A bukták kenéséhez:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis-lekvárt teszünk egy teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral szórva tálaljuk.