Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis kalács recept

Csokis kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    • 10 dkg porcukor
    • 1 kg liszt
    • 5 dl tej
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek étolaj
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    Töltelék

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 4 ek cukrozatlan kakaópor

    Kenéshez

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott margarin

    Elkészítése:

    A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor feljött, összekeverjük a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a sóval és a tej másik felével. Jól megdagasztjuk, és fél órát kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket. A Ramát, a porcukrot és a kakaót habosra keverjük. Ha megkelt a tészta hat részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert rudat kapunk, amit kettesével, vagy hármasával összefonunk. Ramával kikent tepsibe rakjuk, lekenjük a tojással és kelesztjük még kb fél órát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 30 percig sütjük a kalácsot. Ha esetleg kicsit pirulna a teteje, rakjunk rá sütőpapírt. Még melegen lekenjük olvasztott Ramával.

    Tipp:

    Kenyérsütőben is elvégezhető a dagasztás, én ezt szoktam használni. Ne vegyük ki mindjárt a tepsiből, hadd ragadjon rá a kicsorgott csoki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá