Csokis kalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • 10 dkg porcukor
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 4 ek étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelék

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor

Kenéshez

  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin

Elkészítése:

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor feljött, összekeverjük a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a sóval és a tej másik felével. Jól megdagasztjuk, és fél órát kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket. A Ramát, a porcukrot és a kakaót habosra keverjük. Ha megkelt a tészta hat részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert rudat kapunk, amit kettesével, vagy hármasával összefonunk. Ramával kikent tepsibe rakjuk, lekenjük a tojással és kelesztjük még kb fél órát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 30 percig sütjük a kalácsot. Ha esetleg kicsit pirulna a teteje, rakjunk rá sütőpapírt. Még melegen lekenjük olvasztott Ramával.

Tipp:

Kenyérsütőben is elvégezhető a dagasztás, én ezt szoktam használni. Ne vegyük ki mindjárt a tepsiből, hadd ragadjon rá a kicsorgott csoki.