Csoda kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény aljától és oldalától.
6 egyforma cipót formálunk belőle és letakarva, langyos helyen kb. 45-50 perc alatt megkelesztjük. A töltelékhez a margarint a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük.
A cipókat egyesével kinyújtjuk és mindegyiket megkenjük a krém arányos részével. Felcsavarjuk. 3 rúdból kalácsot fonunk. Az így kapott két kalácsot kivajazott tepsire tesszük és kb. 20 percig pihentetjük. Időközben a sütőt (légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok) előmelegítjük.
Felvert tojással megkenjük és kb. 35 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Nem változtattam a recepten, teljesen így csinálta, és isteni lett! :)
Megjegyzés: lehet fahéj helyett dióval, vagy kakaóval is csinálni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

