Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csoda kalács recept

Csoda kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (6 főre):

    • 60 dkg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 8 dkg kristálycukor
    • 4 dl tej
    • 1 csipes só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek étolaj

    A töltelékhez:

    • 1 csomag őrölt fahéj
    • 25 dkg lágy margarin
    • 20 dkg kristálycukor

    A kenéshez:

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény aljától és oldalától.

    6 egyforma cipót formálunk belőle és letakarva, langyos helyen kb. 45-50 perc alatt megkelesztjük. A töltelékhez a margarint a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük.

    A cipókat egyesével kinyújtjuk és mindegyiket megkenjük a krém arányos részével. Felcsavarjuk. 3 rúdból kalácsot fonunk. Az így kapott két kalácsot kivajazott tepsire tesszük és kb. 20 percig pihentetjük. Időközben a sütőt (légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok) előmelegítjük.

    Felvert tojással megkenjük és kb. 35 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Nem változtattam a recepten, teljesen így csinálta, és isteni lett! :)

    Megjegyzés: lehet fahéj helyett dióval, vagy kakaóval is csinálni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá