Csoda kalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók (6 főre):

  • 60 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 8 dkg kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 1 csipes só
  • 3 tojássárgája
  • 2 ek étolaj

A töltelékhez:

  • 1 csomag őrölt fahéj
  • 25 dkg lágy margarin
  • 20 dkg kristálycukor

A kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény aljától és oldalától.

6 egyforma cipót formálunk belőle és letakarva, langyos helyen kb. 45-50 perc alatt megkelesztjük. A töltelékhez a margarint a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük.

A cipókat egyesével kinyújtjuk és mindegyiket megkenjük a krém arányos részével. Felcsavarjuk. 3 rúdból kalácsot fonunk. Az így kapott két kalácsot kivajazott tepsire tesszük és kb. 20 percig pihentetjük. Időközben a sütőt (légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok) előmelegítjük.

Felvert tojással megkenjük és kb. 35 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Nem változtattam a recepten, teljesen így csinálta, és isteni lett! :)

Megjegyzés: lehet fahéj helyett dióval, vagy kakaóval is csinálni!