Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos kalács recept

Csíkos kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg olvasztott margarin
    • 10 dkg olvasztott étcsoki
    • 5 dkg darált mandula vagy dió
    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • fél dl rum
    • 1 dl tej
    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg étkezési keményitő
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 kanál holland kakaó
    • 1 citrom héja és leve

    Elkészítése:

    A kalácssütőt margarinnal kikenem és morzsával meghintem.

    A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal, tejjel kikeverem és kétfelé veszem.

    Az egyik sárga citromos massza lesz, így belekeverem a citrom levét és a héját.

    A másikba teszem az olvasztott csokit, a mandulát, vagy a diót és a rumot.

    A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverem, és elosztom a két masszába.

    Alulra teszem a csokis masszát, utána citromosat, újra csokis, és ismét citromos, amíg el nem fogy a massza. 170 fokos sütőben 50-60 percig sütöm.

    Sütés után ha kihűlt csokoládéval bevonom és fehér csokoládét teszek rá.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá