Csíkos kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg olvasztott étcsoki
  • 5 dkg darált mandula vagy dió
  • 5 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • fél dl rum
  • 1 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményitő
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kanál holland kakaó
  • 1 citrom héja és leve

Elkészítése:

A kalácssütőt margarinnal kikenem és morzsával meghintem.

A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal, tejjel kikeverem és kétfelé veszem.

Az egyik sárga citromos massza lesz, így belekeverem a citrom levét és a héját.

A másikba teszem az olvasztott csokit, a mandulát, vagy a diót és a rumot.

A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverem, és elosztom a két masszába.

Alulra teszem a csokis masszát, utána citromosat, újra csokis, és ismét citromos, amíg el nem fogy a massza. 170 fokos sütőben 50-60 percig sütöm.

Sütés után ha kihűlt csokoládéval bevonom és fehér csokoládét teszek rá.