Pizza tekercs recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 300 ml tej
- 80 ml olaj
Töltelékhez:
- 20 dkg trappista sajt
- 30 dkg sonka vagy bármilyen felvágott
- 1 nagypohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz kukorica
- (Azt tegyünk bele amit a hűtőben találunk otthon ez szabadon változtatható)
Tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
100 ml langyos tejbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a tojást, sót, felfuttatott élesztőt, olajat és jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Mivel minden liszt máshogy működik, ha kell dagasztás közben adjunk még hozzá pici lisztet. Puha, sima tésztát gyúrunk.
Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt osszuk a tésztát 2 egyenlő részre. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tejfölben elkeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymagerezdeket, elkeverjük, majd a felét a tésztára kenjük.
Rátesszük kicsi darabokra vágott sonkát, kukoricát, reszelt sajtot, majd feltekerjük. Így teszünk a másik tésztával is, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket egymás mellé. Tetejüket megkenjük 1 felvert tojással, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percre amíg szép piros nem lesz.
Ha hamar pirulna a teteje, akkor egy alufóliát tegyünk rá a tetejére, kell neki az a 30 perc, hogy belül is megsüljön. Ha van otthon érdemes megszórni kis kakukkfűvel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










