Kakaós pillangó recept
Ők is elkészítették
Tésztához:
- 1,25 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 cs szárított élesztő
- 8 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 35 dkg liszt
- 1 csipet só
Krémhez:
- 4 dkg puha vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek porcukor
- 2 tk kakaó
- 1 mk rumaroma
- 1 mk fahéj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - kristálycukor
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, és dagasztófejjel addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a tál falától, és sima, rugalmas állagú lesz. Ezután letakarjuk, és egy óra alatt a hűtőben duplájára kelesztjük.
Krém elkészítése:
A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Fontos, hogy hideg legyen, amikor felhasználjuk.
Tészta nyújtása és töltése:
A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, kb. 30×50 cm méretűre. A hideg krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Itt bátran lehet „maszatolni”, mert bár a hideg krémet kicsit nehéz elkenni, a végeredményért megéri a fáradozás! Ráadásul már most isteni illata van.
Formázás:
A tésztát hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerjük, majd trapéz formákra vágjuk. A trapézok közepét egy fakanál nyelével alaposan lenyomjuk, így alakul ki a pillangó forma.
Sütés előkészítése:
A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egy tepsire maximum 9-et teszünk, hogy legyen helyük kelni. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk kristálycukorral. Hagyjuk őket még 15 percig kelni a tepsin.
Sütés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütő aljába egy lábasban vizet helyezünk, hogy gőz keletkezzen, ami jót tesz a kelt tésztának. A pillangókat addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Miután kivettük a sütőből, megspricceljük őket egy kevés vízzel, és hagyjuk kihűlni.
Tapasztalatok és tálalás:
A végeredmény ízében nagyon hasonlít a Fornetti kis csokis csigáihoz, amit nagyon szeretek. Ha legközelebb készítem, talán nem pillangósítok, hanem egyszerűen vékonyabbra nyújtom a tésztát, és feltekerem. Mindenképp érdemes kipróbálni, mert ez a recept nemcsak finom és laktató, de izgalmas is!
Tipp:
Próbáld ki más töltelékekkel is, például vaníliás vagy diós krémmel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










