Kakaós pillangó recept
Ők is elkészítették

Tésztához:
- 1,25 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 cs szárított élesztő
- 8 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 35 dkg liszt
- 1 csipet só
Krémhez:
- 4 dkg puha vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek porcukor
- 2 tk kakaó
- 1 mk rumaroma
- 1 mk fahéj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- kristálycukor
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, és dagasztófejjel addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a tál falától, és sima, rugalmas állagú lesz. Ezután letakarjuk, és egy óra alatt a hűtőben duplájára kelesztjük.
Krém elkészítése:
A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Fontos, hogy hideg legyen, amikor felhasználjuk.
Tészta nyújtása és töltése:
A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, kb. 30×50 cm méretűre. A hideg krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Itt bátran lehet „maszatolni”, mert bár a hideg krémet kicsit nehéz elkenni, a végeredményért megéri a fáradozás! Ráadásul már most isteni illata van.
Formázás:
A tésztát hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerjük, majd trapéz formákra vágjuk. A trapézok közepét egy fakanál nyelével alaposan lenyomjuk, így alakul ki a pillangó forma.
Sütés előkészítése:
A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egy tepsire maximum 9-et teszünk, hogy legyen helyük kelni. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk kristálycukorral. Hagyjuk őket még 15 percig kelni a tepsin.
Sütés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütő aljába egy lábasban vizet helyezünk, hogy gőz keletkezzen, ami jót tesz a kelt tésztának. A pillangókat addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Miután kivettük a sütőből, megspricceljük őket egy kevés vízzel, és hagyjuk kihűlni.
Tapasztalatok és tálalás:
A végeredmény ízében nagyon hasonlít a Fornetti kis csokis csigáihoz, amit nagyon szeretek. Ha legközelebb készítem, talán nem pillangósítok, hanem egyszerűen vékonyabbra nyújtom a tésztát, és feltekerem. Mindenképp érdemes kipróbálni, mert ez a recept nemcsak finom és laktató, de izgalmas is!
Tipp:
Próbáld ki más töltelékekkel is, például vaníliás vagy diós krémmel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »