Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós pillangó recept

Kakaós pillangó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Tésztához:

    • 1,25 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 cs szárított élesztő
    • 8 dkg vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 35 dkg liszt
    • 1 csipet só

    Krémhez:

    • 4 dkg puha vaj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 ek porcukor
    • 2 tk kakaó
    • 1 mk rumaroma
    • 1 mk fahéj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • kristálycukor

    Elkészítése:

    Tészta elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, és dagasztófejjel addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a tál falától, és sima, rugalmas állagú lesz. Ezután letakarjuk, és egy óra alatt a hűtőben duplájára kelesztjük.

    Krém elkészítése:

    A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Fontos, hogy hideg legyen, amikor felhasználjuk.

    Tészta nyújtása és töltése:

    A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, kb. 30×50 cm méretűre. A hideg krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Itt bátran lehet „maszatolni”, mert bár a hideg krémet kicsit nehéz elkenni, a végeredményért megéri a fáradozás! Ráadásul már most isteni illata van.

    Formázás:

    A tésztát hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerjük, majd trapéz formákra vágjuk. A trapézok közepét egy fakanál nyelével alaposan lenyomjuk, így alakul ki a pillangó forma.

    Sütés előkészítése:

    A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egy tepsire maximum 9-et teszünk, hogy legyen helyük kelni. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk kristálycukorral. Hagyjuk őket még 15 percig kelni a tepsin.

    Sütés:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütő aljába egy lábasban vizet helyezünk, hogy gőz keletkezzen, ami jót tesz a kelt tésztának. A pillangókat addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Miután kivettük a sütőből, megspricceljük őket egy kevés vízzel, és hagyjuk kihűlni.

    Tapasztalatok és tálalás:

    A végeredmény ízében nagyon hasonlít a Fornetti kis csokis csigáihoz, amit nagyon szeretek. Ha legközelebb készítem, talán nem pillangósítok, hanem egyszerűen vékonyabbra nyújtom a tésztát, és feltekerem. Mindenképp érdemes kipróbálni, mert ez a recept nemcsak finom és laktató, de izgalmas is!

    Tipp:

    Próbáld ki más töltelékekkel is, például vaníliás vagy diós krémmel!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá