Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, és dagasztófejjel addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a tál falától, és sima, rugalmas állagú lesz. Ezután letakarjuk, és egy óra alatt a hűtőben duplájára kelesztjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Fontos, hogy hideg legyen, amikor felhasználjuk.
A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, kb. 30×50 cm méretűre. A hideg krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Itt bátran lehet „maszatolni”, mert bár a hideg krémet kicsit nehéz elkenni, a végeredményért megéri a fáradozás! Ráadásul már most isteni illata van.
A tésztát hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerjük, majd trapéz formákra vágjuk. A trapézok közepét egy fakanál nyelével alaposan lenyomjuk, így alakul ki a pillangó forma.
A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egy tepsire maximum 9-et teszünk, hogy legyen helyük kelni. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk kristálycukorral. Hagyjuk őket még 15 percig kelni a tepsin.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütő aljába egy lábasban vizet helyezünk, hogy gőz keletkezzen, ami jót tesz a kelt tésztának. A pillangókat addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Miután kivettük a sütőből, megspricceljük őket egy kevés vízzel, és hagyjuk kihűlni.
A végeredmény ízében nagyon hasonlít a Fornetti kis csokis csigáihoz, amit nagyon szeretek. Ha legközelebb készítem, talán nem pillangósítok, hanem egyszerűen vékonyabbra nyújtom a tésztát, és feltekerem. Mindenképp érdemes kipróbálni, mert ez a recept nemcsak finom és laktató, de izgalmas is!
Próbáld ki más töltelékekkel is, például vaníliás vagy diós krémmel!