Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csigácska recept

Kakaós csigácska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • csipet só
    • fél csomag vaníliás cukor
    • 6 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 2dl tej

    Töltelékhez:

    • 10 dkg olvasztott vaj,vagy margarin
    • instant kakaó ízlés szerint

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd az elkészült tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt ketté vágjuk és a két darabból egyenként cipót formálunk. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra, fél cm vastagra. Megkenjük az olvasztott zsiradékkal, megszórjuk ízlés szerint kakaóporral és feltekerjük. Az így kapott rudat nem a hagyományos módon szeleteljük, hanem kis háromszögeket, trapézokat vágunk le belőle. Az így kapott kis csigácskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy ne legyenek szorosan. Még 20 percet kelesztjük, majd megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, vagy margarinnal. 180 fokon sütjük. Ha megsült a tetejét vaníliás-cukros tejjel kenjük meg.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá