Kakaós csigácska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2dl tej

Töltelékhez:

  • 10 dkg olvasztott vaj,vagy margarin
  • instant kakaó ízlés szerint

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd az elkészült tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt ketté vágjuk és a két darabból egyenként cipót formálunk. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra, fél cm vastagra. Megkenjük az olvasztott zsiradékkal, megszórjuk ízlés szerint kakaóporral és feltekerjük. Az így kapott rudat nem a hagyományos módon szeleteljük, hanem kis háromszögeket, trapézokat vágunk le belőle. Az így kapott kis csigácskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy ne legyenek szorosan. Még 20 percet kelesztjük, majd megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, vagy margarinnal. 180 fokon sütjük. Ha megsült a tetejét vaníliás-cukros tejjel kenjük meg.