Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csiga recept

Kakaós csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek tejföl
    • 6 dkg porcukor
    • langyos tej

    Töltelékhez:

    • 2 ek kakaópor
    • 4 ek kristálycukor
    • 5 dkg olvasztott margarin

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
    Kis mélyedést készítünk a közepébe, beletördeljük az élesztőt, és ráöntünk 1dl langyos tejet.

    Pár perc alatt felfut az élesztő, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és kevéske langyos tejjel adagolva összegyúrjuk. Szép sima, puha gombócot formálunk, és letakarva fél órát pihentetjük, kelesztjük.

    Ezalatt a kakaót a kristálycukorral összekeverjük, a margarint kissé megolvasztjuk.

    Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagság téglalap formára kinyújtjuk, és megkenjük a folyékony margarinnal (ne legyen forró).

    Vastagon megszórjuk a kakaós keverékkel, rácsorgatunk még egy kis margarint, és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük.

    Éles késsel kb. 1 ujjnyi szeletekre vágjuk, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ismét megkenjük margarinnal a csigákat, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10 perc alatt szép világosra sütjük.

    Még forrón porcukorral hintjük.

    A kakaós csiga kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 324 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 48 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá