Hozzávalók:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
Kis mélyedést készítünk a közepébe, beletördeljük az élesztőt, és ráöntünk 1dl langyos tejet.
Pár perc alatt felfut az élesztő, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és kevéske langyos tejjel adagolva összegyúrjuk. Szép sima, puha gombócot formálunk, és letakarva fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a kakaót a kristálycukorral összekeverjük, a margarint kissé megolvasztjuk.
Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagság téglalap formára kinyújtjuk, és megkenjük a folyékony margarinnal (ne legyen forró).
Vastagon megszórjuk a kakaós keverékkel, rácsorgatunk még egy kis margarint, és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük.
Éles késsel kb. 1 ujjnyi szeletekre vágjuk, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ismét megkenjük margarinnal a csigákat, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10 perc alatt szép világosra sütjük.
Még forrón porcukorral hintjük.