Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek tejföl
  • 6 dkg porcukor
  • langyos tej

Töltelékhez:

  • 2 ek kakaópor
  • 4 ek kristálycukor
  • 5 dkg olvasztott margarin

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
Kis mélyedést készítünk a közepébe, beletördeljük az élesztőt, és ráöntünk 1dl langyos tejet.

Pár perc alatt felfut az élesztő, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és kevéske langyos tejjel adagolva összegyúrjuk. Szép sima, puha gombócot formálunk, és letakarva fél órát pihentetjük, kelesztjük.

Ezalatt a kakaót a kristálycukorral összekeverjük, a margarint kissé megolvasztjuk.

Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagság téglalap formára kinyújtjuk, és megkenjük a folyékony margarinnal (ne legyen forró).

Vastagon megszórjuk a kakaós keverékkel, rácsorgatunk még egy kis margarint, és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük.

Éles késsel kb. 1 ujjnyi szeletekre vágjuk, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ismét megkenjük margarinnal a csigákat, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10 perc alatt szép világosra sütjük.

Még forrón porcukorral hintjük.