Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas csigák recept

Fahéjas csigák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 8 dkg porcukor
    • 2,5 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kk fahéj
    • reszelt citromhéj
    • 1 cs vaníliás cukor

    Töltelék:

    • fahéj és kristálycukor keveréke ( ízlés szerint )

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a megpuhított vajat, tojás sárgáját. Hozzáadjuk a liszthez a fahéjat, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet. Lágy tésztát gyúrunk, amit legalább fél órán át letakarva kelesztünk.

    Ha megkelt kinyújtjuk téglalap alakúra. Kevés langyos tejjel megkenhetjük, hogy a töltelék jobban ráragadjon a tésztára. Megszórjuk a fahéj és cukor keverékével, majd szorosan feltekerjük.

    Kb 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, majd tepsibe tesszük, kelesztjük és sütjük 200 fokon.

    Tipp:

    Lehet nagyobb tepsibe távolabb is tenni őket, én azért szeretem így sütni, mert így sokkal puhább marad a tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá