Fahéjas csigák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kk fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltelék:

  • fahéj és kristálycukor keveréke ( ízlés szerint )

Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a megpuhított vajat, tojás sárgáját. Hozzáadjuk a liszthez a fahéjat, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet. Lágy tésztát gyúrunk, amit legalább fél órán át letakarva kelesztünk.

Ha megkelt kinyújtjuk téglalap alakúra. Kevés langyos tejjel megkenhetjük, hogy a töltelék jobban ráragadjon a tésztára. Megszórjuk a fahéj és cukor keverékével, majd szorosan feltekerjük.

Kb 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, majd tepsibe tesszük, kelesztjük és sütjük 200 fokon.

Tipp:

Lehet nagyobb tepsibe távolabb is tenni őket, én azért szeretem így sütni, mert így sokkal puhább marad a tészta.