Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csiga recept

Diós csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • csipet só
    • tojásfehérje a kenéshez

    A töltelékhez:

    • 10 dkg darált dió
      10 dkg cukor
      1 citrom reszelt héja
      1,5 dl tej.

    Elkészítése:
    Az élesztőt a tejben 1 kanál cukorral és 1 kanál liszttel megfuttatjuk.
    A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojásokkal összegyúrjuk.
    A futtatott élesztővel és még annyi langyos tejjel továbbgyúrjuk, hogy rugalmas tésztánk legyen.
    Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
    Négyszögletesre nyújtjuk, ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk. Másfél cm vastag szeletekre vágjuk.
    A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 15 percig kelesztjük.
    Tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben kezdjük sütni, majd a lángot levéve közepes lángerőnél készre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá