Csiga futam recept
Ők is elkészítették

Csupa-csupa A-vitaminos, őszi almás-répás csigák várnak arra a konyhapulton, hogy a gyerkőcök jól megegyék őket . Igaz Dorkám egy darabig még eltologatta őket, hátha elindulnak és édesen énekelt is nekik biztatás – képpen :) S mivel nem voltak hajlandók mozdulni, maradt az üres pocakba való landolás egy bögre hideg tej kíséretében…
Hozzávalók 8 db csigához:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 1 mk só
- 15 dkg sütőtök püré( sült tök turmixolt húsa)
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 dkg friss élesztő
A kenéshez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, vagy tej
Díszítésnek
- 3 szál spagetti (száraztészta )
- 16 szem mazsola
Töltelék:
- 3 db közepes savanykás alma
- 1 db sárgarépa
- 1 ek méz( vagy cukor)
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 5 dkg vaj
- fél citrom leve
- 1 ek búzadara
Elkészítése:
Langyos cukros-sós tejben felfuttatom az élesztőt, lisztben elkeverem a sütőtök pürét és az olvasztott vajat. Beleütöm a tojást és az élesztős tejjel együtt simára dolgozom, meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztem. (kb 20 perc)
Közben elkészítem a tölteléket. Meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem a sárgarépát + almákat, citromlével meglocsolom, ezután vajat hevítek lábasban és fedő alatt puhára párolom -mézzel (vagy cukorral, agy édesítővel ),szegfűszeggel és -fahéjjal ízesítem. Amikor megpuhult, leveszem a tűzről, 1 ek búzadarát keverek a masszához, amit hagyok megdagadni a gőzben. (felszívja a gyümölcs nedvességét)Sütőt előmelegítem 180 fokra, tepsit sütőpapírral bélelek.
Kelt tésztát 8 cipóra vágom és egyenként téglalap alakúra nyújtom.
Hosszabbik szélére 2 teáskanálnyi tölteléket kanalazok, majd szorosan feltekerem a tésztát. Mindkét végét boríték szerűen kicsit visszahajtom (ne jöjjön ki a töltelék) ezután csiga alakban 2/3 -ad részig feltekerem, a lelógó 1/3 részbe szúrom a szemeket ( kb 4 cm-es spagetti darabra 1-1 szem mazsolát teszek )Lekenem csigákat tojással vagy tejjel.
10 perc tészta pihentetés, majd az előmelegített sütőben 180 fokon, középső rácson, 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat :)
Tipp:
A sok betű ellenére egyszerű a recept :)))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »