Cseresznyével töltött lángos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 db közepes főtt krumpli
- 3 dkg élesztő
- 1 tk só
- 2 dl tej
- 1 tk kristálycukor
Töltelékhez:
- 30 dkg cseresznye
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 ek kristálycukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben.
Egy tálba tesszük a lisztet, az összetört krumplit, a sót és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és 20 percet letakarva kelesztjük.
Lisztezett deszkán kisodorjuk,nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
A cseresznyét összekeverjük az őrölt fahéjjal és a cukorral és a tészta közepébe teszünk kb 1 evőkanálnyit. Félbe hajtjuk, széleit lenyomkodjuk és forró, bő olajban kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.