Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyével töltött lángos recept

Cseresznyével töltött lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3 db közepes főtt krumpli
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk só
    • 2 dl tej
    • 1 tk kristálycukor

    Töltelékhez:

    • 30 dkg cseresznye
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben.

    Egy tálba tesszük a lisztet, az összetört krumplit, a sót és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és 20 percet letakarva kelesztjük.

    Lisztezett deszkán kisodorjuk,nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

    A cseresznyét összekeverjük az őrölt fahéjjal és a cukorral és a tészta közepébe teszünk kb 1 evőkanálnyit. Félbe hajtjuk, széleit lenyomkodjuk és forró, bő olajban kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá